Slime Çeşitleri

Biz çocukken sümük diye adlandırdığımız vıcık vıcık bir şey satılırdı. Ben daha çok şaka malzemesi sanardım. Zamanla çocuklar arasında aşırı popülerleşti. İnternette rahatlama videosu malzemesi oldu. Çocuklar arasında da deney vesilesi oldu. İtiraf etmek gerekirse rahatlama videolarını ben de çok beğenerek izliyorum. O güdük parmaklar vıcık vıcık slime yoğururken çok hoşuma gidiyor. Bir de üstüne tenis raketi kapatıp uzattıklarında slime nasıl da çıtır çıtır ötüyor. Ben de yabancı videolardan gördüğüm kadarıyla slime çeşitlerini yazmaya karar verdim.

Slime içeriği

Slime içeriği çocukların sağlığı açısından çok tartışılıyor. Ana malzemesi su bazlı tutkal ve boraks. Boraks doğal temizlik malzemesi tariflerinin vazgeçilmez elemanı. Ancak zehirli bir madde. Bu durumda çocukların borakslı bir maddeyle sürekli haşır neşir olması zararlı olabilir. Ancak çocuklar borakssız da pek çok tarif bulmuşlar. Nişasta, tıraş köpüğü, duş jeliyle de slime tarifleri var. Hatta yenilebilir slime tarifleri de var. Ancak tarifler başarılı mı değil mi muamma. Çocuklar resmen deney yapıyorlar. Onun dışında normal slime için kullanılan malzemeler de uçsuz bucaksız tamamen hayal gücüne kalıyor. Küçük plastik oyuncaklar, boncuklar, sim, su maymunları. Aslında zararı konusunda endişeli olmasam duyu eğitimi için tavsiye bile verebilirim. Ancak şu an sadece rahatlatıcı video olarak tavsiye edeceğim. Ayrıca ısıyla renk değiştiren boya, blacklight, fosforlu boyalar eklenerek farklı slimelar yapılabiliyor. Demir tozu eklenip mıknatısla oynanabilir. Farklı renkler ve simler karıştırılıp galaksi slimelar yapılabiliyor. Bir de slime çorbası falan yapıyorlar o u anlamadım. Slimela yapılanların sonu yok gibi. İşte internette popüler olan slime çeşitleri: (Fotoğrafları pinterestten buldum.)

Fishbowl slime: Şeffaf boncukların kullanıldığı bu slime tarifinde yoğunlukla boncuk kullanılıyor. Crunchy slime da denilen bu çeşit cidden çıtır çıtır sesler çıkarıyor.

Strafor slime: Foam slime da denilen bu modelde boncuk gibi küçük yuvarlak straforlar kullanılıyor. Yumuşak ve rahatlatıcı görünüyor.

Clear slime: Renksiz slime da su gibi görünüyor. Bunun içine kullanılan farklı materyaller daha fazla öne çıkıyor böylece.

Köpük slime: Fluffy slime denilen bu modele tıraş köpüğü ekleniyor. Bazı videolarda tıraş köpüklerine de gıda boyaları ekleyip tenis raketiyle geçiyorlar o da çok hoş görünüyor. Tıraş köpüğüyle karışınca fosur fosur yumuşacık bir slime çıkıyor. Bunu hiç dokunmadan birkaç gün bekleyecek olursanız yüzeyi pamuk pamuk oluyor. Bir ara bu pamuk yüzeylerin parmaklandığı videolar da popüler olmuştu.

Butter slime: Slime ile kilin karıştırımasıyla tereyağına benzer bir slime çıkıyor.

Bulut slime: Slime ile yapay karın birleşmesiyle bulut gibi bir slime çıkıyor.

Sufle slime: Bu da slime ile tıraş köpüğünün fazlasıyla karıştırımasıyla ve üzeri kuruyana kadar beklenmesiyle ortaya çıkıyor. Üstü örtü gibi oluyor. Ortasını parmakladığın gibi pof diye içine çöküyor. Bunun üstüne keçeli kalemle resim yapanlar da var.

Iceberg slime: Bu slime da içeriğe bol pudra konulup beklenmesiyle elde ediliyor. O zaman üstü pıt diye kırılıveriyor.

Zıplayan slime: Bu da slime içeriğine fazla boraks eklenmesiyle sert slime elde ediliyor. Böylece zıplayan yumuşak topçik slime elde ediliyor.

Altınlı slime: Yaprak altın yapıştırılıp yoğurulan, yoğurulurken değerlenen slimeları da unutmamak lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir