24. Ay Alışverişi

2 yaştan sonra aylık alışveriş yapmayı bırakınca alışveriş yazılarını da bıraktım. 2-3 yaş arası çocuğun gelişimi için neler aldığımı kabaca yazacağım. 2 yaş önemli bir gelişim dönemi. Bu dönem çocuklar bu dönem memeden kesiliyor, tuvalet eğitimi başlıyor ve konuşma yavaş yavaş anlaşılır hale gelmeye başlıyor. Daha önceki aylarda aldığım şeylerin bazılarını çöpe atıp yenilemek zorunda kaldım. Bazılarından da çok dayanıklı çıktığından memnun kaldım. Mesela dev hacıyatmaz çok uzun süre dayandı. Yeni indi ama biz onu kesip kostüm haline getirerek değerlendirdik. Onun dışında zikzak makas yerine el kesmeyen kağıdı da çok iyi kesen bir makas aldım. Bu makasların metal kısımları yok ve gayet güvenli. Daha önce aldığım köpük hamur da bozulunca kurumayan plasty hamurlardan aldım. Daha önce aktivitelerde bahsettiğim balmumu oyun hamuru, farklı renklerde kinetik kum, hayvan figürleri de aldım. Bir arabalı lego duplo seti hediyesi daha aldım. Lego setleri de çok eğitici. Ancak bu yaşlarda kullanılan duplo setleri çok basit. Yine de çocuğun kendi kendine arabaları modifiye etmesi veya blokları üst üste inşa etmesi de yetiyor. Ayrıca iki set birleştirilebiliyor.

Boya malzemeleri: Açıkçası kalem boya ve keçeli boya hiç almadım çünkü babamız ressam olunca ondan arakladık. Onun dışında sulu boya, pastel boya da aldım. Babamızda yüz boyası da vardı. Az da olsa kullandık. Bir süre sonra kullanmaktan vazgeçtiğim şey temizlemesi zor olan parmak boyası oldu. Farklı renklerde tebeşir ve yapıştırılabilir kara tahta kağıdı aldım. Direkt kara tahta almaya çalışmak çok masraflı oluyor. Bu kağıtlar istenilen yere yapışıp kara tahtaya dönüşebiliyor. Yanına kara tahta silgisi de aldım ancak düzgün silmiyor. Silgiyi ıslatmak gerekiyor. Boyalardan en iyisi Waldorf’ta en çok önerilen sulu boya. Sudan boyaya oradan kağıda geçmek hem kompleks hem de fırça kullanıldığı için ince motoru daha iyi geliştiriyor.

Puzzle: Hem sayılar puzzle hem de önceki aldıklarımda daha zor olan iki parçalı puzzle aldım. Birkaç parça daha seveceği tek parçalı puzzle da almıştım.

Sayı pulu: Alışveriş oyunlarında para, renk eşleştirmesi, sayı sayma gibi pek çok aktivitede kullanılabilecek çok fonksiyonlu bir materyal. Ayrıca ucuz.

Asma kilitler: 3 boy anahtarlarıyla asma kilitler. Hem büyüklük hem ince motor aktivitesi.

Gökkuşağı toz alıcı: Bu alet ben küçükken çıkmıştı ve o dönem benim çok ilgimi çekmişti. Çocuğun da ilgisini çeker diye düşündüm. Bununla kendim değil çocuğa toz aldırıyorum.

Manyetik set: Bu materyalle hem açık uçlu çalışılabilir, farklı şekillere aşina olunabilir ve setteki kartlarla çalışılabilinir.

Oyuncak çivi seti: Bu materyal de bu yaşta resim çıkarmak için değil pegleri takarak ince motor çalışmak için ve renk eşleştirmek için aldım.

Uzaktan kumandalı arabalar: Her ne kadar hem ucuz ve dandiğinden hem de kalitelisinden alsak da bozuldu. Sadece dayanma süresi biraz oynadı. Anladım ki bu yaş uzaktan kumandalı araba için uygun değilmiş. Sadece bir tane uzaktan kumandalı olmayan, üzerindeki tuşa basarak giden jip vardı. O çok iyi dayandı. Hatta hala çalışıyor.

Minik Adımlar: Çocuk 2 buçuk yaşından itibaren bir şeylere dikkat edebilecek kadar yavaşlayınca Minika Çocuk dergileri alıp biriktirmeye başladım. Bu dergi 3 yaş üzeri için uygun. Ancak bu derginin bir de 3 yaş altı için minik adımlar diye bir eki var. Ve bulabildiğim tek 3 yaş altı dergiydi. Kesinlikle tavsiye ederim. Çok eğitici ve 2 yaş için uygun. Ancak biz dergiyi çalıştıktan sonra çocuk hepsini parçaladı. Şimdi 3 yaşından büyük ve şu an dergi ve basılı materyallerini kesinlikle parçalamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir