Makyajsız Makyaj

Bu yöntem aşırı makyaj yapanlara tepki olarak doğmamışsa da benim sevdiğim bir yöntem. Amaç makyaj yapıp güzelleşmek ancak sanki makyaj yapmamış gibi görünmek. Bunu yapmak istememizin iki sebebi var bence. En önemlisi doğal olarak güzel görünmek. Yani güzelliğimizin sebebinin aslında makyaj olmadığını göstermemek. İkincisi daha çok benim özelliğim olan süslenme konusundaki tembellik 🙂


Bu makyajı yüz, göz ve dudak olarak üçe ayırarak anlatacağım. Yüz makyajı için temel olarak kullandığım sadece üç şey var o da kapatıcı, yüz bazı ve kontür. Yüzünüzde kapatacağınız yer yoksa da kapatıcı genelde göz altına uygulanıyor. Yüz bazı için farklı ürünler alınabilir. Benim tavsiyem aydınlatan bir ürün alınması. Böylece ekstra aydınlatıcıya gerek kalmıyor. Ayrıca direkt aydınlatıcı kullanmak da insanı çok parlatıyor ve doğal durmuyor. O yüzden bence karışım bir ürün kullanmak daha iyi. Ben aslında elimdeki ürünleri kullandım. Yüz bazı, fondoten, bb krem ve aydınlatıcımı karıştırıp yeni bir ürün çıkardım. Güneş kremi ya da güneş koruma özelliği olan başka bir yüz kremi ya da bb krem kullanılabilir bence. Yalnız bu ürünümüz aydınlatıcılı olduğu için yüzümüzün her yerine sürmüyoruz. Alın, elmacık kemikleri ve burun çizgisi yeterli. Bir de dudak üstüne sürenler var tabii. Ben dağıtmada makyaj süngeri tercih ediyorum. Hafif ıslatınca fazla ürünü de alıyor böylece daha doğal duruyor. Kontör kullanımı tercihlere ve yüz tipine göre değişiyor elbette. Yani yüzünüzde vurgulamak istediğiniz ya da saklamak istediğiniz yerlere göre uygulamalar değişiyor. Mesela yüzü küçültmek için yüz çevresine, zayıf görünmek için elmacık kemiği altına ve burnu veya çeneyi küçük göstermek için bu alanların çevresine uygulanıyor. Kontörü uygulamadan önce biraz internetten araştırılırsa daha iyi olur.


Göz makyajı genellikle en çok belli olan makyaj oluyor. Bunun için önerdiğim iki ürün olacak biri siyah far öteki de şeffaf rimel. Ben ekstradan kaşlarıma hakim olamadığım için şeffaf rimele benzer bir kaş şekillendiricisi kullanıyorum. Siyah far göz kapağına şerit çekmek için. Bunu normalde insanlar kalemle yapıyorlar ama ben pigmentli bir far ve kesik uçlu ince bir fırçayla daha iyi beceriyorum. Bu şekilde daha ince oluyor. Sonra da karıştırma fırçasıyla karıştırınca yeterince doğal duruyor. Rimel çok doğal duran bir şey değil. Vazgeçemeyen yapıyor tabii. Az sürmek isterseniz de sürdüğünüze değmiyor ve kirpikten çıkması zor oluyor, kirpikler yolunuyor. Benim gibi süslenme konusunda tembel biriyseniz akşam temizlemeye üşeniyorsanız sorun oluyor. O yüzden ben şeffaf rimel öneriyorum. Ancak piyasadaki pek çok şeffaf rimel çocuklar için midir bilmem hayrı olmuyor. Ben gerçek anlamda ıslak gösteren tel tel ayıran wet n wild’in şeffaf rinelini buldum. Ayrıca kirpikler için rimelden kurtaracak bir şey keşfettim. Rossman’ın kirpik boyası. Çok hafif belirgin hale getiriyor Haftada bir yapmanız yetiyor. Özellikle kirpiklerinizde, kirpik ucunuzda açık yer varsa işe yarıyor. Benim tavsiyem wet n wild’in şeffaf rimeliyle birlikte kullanın.


Dudak için iki ürün tavsiyem var. Dudak kalemi ve dudak kremi. Dudak kalemi kendi dudağınızın renginde olacak. Dudak çevresi çizildikten sonra parmakla dağıtılacak. Sonra da krem sürülecek bu kadar. Piyasa da dudak dolgunlaştıtıcı ürünler var ancak hepsinin etkisi geçici. Belki 0.25’lik dermoroller alınıp hiç ürün kullanmadan uygulanabilir.
Daha da tembelim diyorsanız sadece göz makyajını uygulayın 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir