4 Yaş Alışverişi

Bu sene geçen senekinden farklı olarak bir anda bollukla karşılaştık ve gerekli gereksiz pek çok şey aldık diyebilirim. Geçen senelerde Türkiye’de almak için servet harcadığım bazı şeyleri burada aynı kalitede hatta daha kalitelisini bir milyoncu gibi yerlerde aşırı ucuza bulmak kafamı duvarlara vurmama sebep oldu. Biz neden yaşıyoruz ki gibi hayatı sorguladım hatta. Neyse daha ayrıntıya girmeyeyim. Bu sene geçen senelerden farklı olarak neler aldık?

Şişme oyuncaklar

Baktım oradan oraya taşınacağız taşıması kolay olsun diye şişme oyuncaklar aldım. Bir tane bouncer aldım. Tramboline alternatif olsun diye düşündüm. Kaydırak gibi bir şeyi de vardı. Aslında bu oyuncak havuzda kullanılıyormuş. Ben balkonda kullanmayı düşündüm. Zaten o kadar büyük bir şey geldi ki havuza taşıması zor. Aslında gayet sağlam bir şey ama Dubai sıcağını yiyip üstüne bisiklet fırlatılınca çatısı bir sene sonra patladı ama halen kullanıyoruz. Kaydırağı da evin içine sokma gibi bir hata yapınca çocuk onu bir şekilde patlattı. Şimdi sadece trambolini bazen kullanıyoruz. Çünkü hesap etmediği bir şey daha Dubai’nin kum fırtınaları oldu. Terası silip temizlersem iki gün dayanıyor sonra çöl aynen terasa doluyor.


Şişme yatak alayım dedim ama bu ürün bouncer gibi sağlam gelmedi. İki gün falan dayandı benim oğlana. Doğal olarak şişme ürün yaması ve özel yapıştırıcı da almak durumunda kaldım. Onardım ama yine delinir diye kaldırdım.


Şişme havuz aldım. Yazları havuzda istediği gibi takılabiliyor. Şimdilik o sağlam.


Şişme board: yüzme kurslarında köpük board kullanılırdı yüzme öğrenmek için. Ben şişmesini bulunca alayım dedim. Hepimiz kullanıyoruz. Ayrıca denizde bunu karnına yapıştırıp dalgalara atlayınca çok eğlenceli oluyormuş. Hatta buna bodyboard deniliyormuş.

İki tekerlekli bisiklet: Yanlarında küçük tekerlekleri olsa da yavaştan alışsın diye artık iki tekere geçelim dedim.

Paten: Bu patenleri çok sevdim. Ayakkabıya monte edilebiliyor. Çocukla birlikte büyüyebiliyor.

Kaykay: Küçük boy bir kaykay aldım. Hatta şimdilik kaykaydan önce tekerlerini söküp kumda deneyelim dedik sandboard hesabı. Pek çalışmadı.

Nostaljik ve trend oyuncaklar: popping game ve benzeri asmr konseptli oyuncaklarını çok sevince aldım. Bunun yanında çocukken oynadığımız yoyo, atari, tetris gibi oyuncakları da bulunca aldım. Hatta bir japon bulmacası buldum. Basitten zora sıralamışlar. Hep beraber oynadık.

Adeda dikkat güçlendirme seti ve Bambinoyup: çok sevdiğimiz bu dikkat setlerinin 4 yaşlarını aldık ve severek yaptık.

Minika çocuk ve Meraklı minik: Bu güzel dergilere muadil maalesef Bae’de dergi bulamadım. O yüzden Türkiye’ye gelmişken bol bol özel sayılarıyla aldım.

Andersen masalları ve diğer masal kitapları: Masal okuma etkinliğimiz için andersen masallarına geçtik. Onun harici ahlak geliştiren masallar buldum. Bae’deyim diye dini kitap buldum sanmayın burada hint felsefesine yönelik daha çok ahlaki kitaplar buldum. Buradaki masal kitapları ingilizce. O yüzden Türkçeye çevirerek okudum. Bir de Netflix’te Hilda diye bir çizgidizi bulduk. Çok sevdik. Biraz araştırınca çizgiroman uyarlaması olduğunu fark edip çizgiromanını da aldık.

Lego: Legodan bu sefer çöp arabası aldım. Bence çevre bilinci için de güzel bir seçim.

3d pilli matkap oyun seti: bu setten farklı şekil ve renklerde plaka, vida ve somun çıkıyor. Pille çalışan bir matkapla birbirine monte edebiliyorsun. İçinden oyuncak anahtar da çıkıyor. Onunla da monte edilebiliyor. Çantası da tek başına bir platform. Oraya da monte edilebiliyor. Kitapçığında farklı şekiller çıkıyor. Oraya bakarak farklı modeller yapılabiliyor.

Yılan ve ludo oyunu: zarla oynanan bu oyunlarla 6’ya kadar saymayı pekiştirdik. Bu setten iki oyun birden çıkıyor.

Boyama kitapları, boyalar, resim defterleri: Şu zamana kadar boyama kitabına başlamamıştım. Çünkü bazı eğitim metotlarına göre boyama kitabı gibi aktiviteler çocuğun yaratıcılığını öldürüyor. Boş bir sayfa daha açık uçlu. Ancak artık yazma aktivitelerine de geçince sınırlı boyamanın da faydalı olabileceğini düşündüm. Başlangıç için mümkün olan en büyük figürlerin olduğu bir kitap seçtim. Her sınırlı boyama aktivitesinin ardına boş sayfaya da resim yaptık. Ayrıca klasik pastel boya (bu sefer ikeadan aldım) akrilik boyalar, markerlar ve keçeli boyalar da aldık. Ayrıca farklı aktiviteler için şekillendirilebilir kil, yapışkanlı kağıtlar ve evalar da aldık.

Renk karıştırma gözlüğü: Bu gözlükle ana renklerin karışımıyla hangi renklerin oluştuğunu deneyerek öğrendik.

Magnetiles: bu harika oyuncak mıknatıslı platformlardan oluşuyor. Böylece istenildiği gibi yapı yapılabiliyor. Takılabilir borular sayesinde top yolları oluşturulabiliyor. Sonra en üstten top bırakılarak eğleniliyor.

Farklı magnetiles var. Bu seri marble run olarak geçiyor.

Hikayeni oluştur: Hikayeyi başından sonuna sıralayabileceği kartlardan oluşuyor bu set. Hikayeler de güzel dersler içeriyor.

İpler: Farklı çeşitte ve renkte ipler aldım ki dokumaya giriş yapalım.

Dijital tahta: kara tahta gibi ama tek tuşla silinebiliyor. Çok pratik ve temiz.

Org ve tef: müzik eğitimi için

Mini hang drum kendimiz için

Ahşap sayı seti: ahşap sayı ve çubuk içeren bu çok ucuz seti montessori setlerine benzettim. Matematik aktivitelerinde kullandık.

Tatemi: Aslında ev yapmak için almıştım ama sonra yere kullanmaya başladım. Çocul yaramazsa düşmelere karşı birebir. Çocuk söküp kendine ev de yapabilir. Yapılan evlere dekor olsun diye farklı kalınlıklarda keçe ve eva da aldım.

Kum oyuncakları: Kum tepsisi içeren bir kum oyuncak seti aldım. Beklediğimden biraz küçük geldi ama küçük olmasının avantajı sahile görürebiliyoruz. Böylece diğer çocukların da ilgisini çekip daha kalabalık bir oyun grubu kurabiliyoruz.

Akıllı Saat: İçine sim kart takıp çocuğunuzu arayabileceğiniz ve çocuğunuzun da sizi arayabileceği bir saat. Gpsi tam konum vermemesi ve kamerası çok kalitesiz olduğu için özellikle çocuk hareket halindeyken net görüntü vermemesi hayal kırıklığı yarattı.

Dönen Dünya Haritası: Dünyayı ve ülkeleri anlaması açısından.

Pop up çadır: Çadır olmazsa olmazlarımızdan. Bu çadır çantadan çıkıyor ve çıkardığınız anda katlarından açtığınızda kurulmuş oluyor. Tekrar katlayıp çantasına yerleştirip istediğiniz yere götürebiliyorsunuz.

Robota dönüşen araba: Bu sefer mekanik aldım. Değerini bildi. Hastası oldu diyebilirim.

Kostüm: Aslında elimdeki kostümlerin çoğu bir arkadaşımdan hediye. Bir ara pj maskelileri çok sevince kedi çocuk almıştım. Şimdi elimde başka kostümler de var. Bunları giymeyi çok seviyor ancak tuvalet gelince giyip çıkarması biraz dert oluyor.

Box seti: Torba da içeren bir set. Biraz enerjisini atar demiştim ama kullanmadı.

Raketli oyun setleri: Bir tane çocuk bir tane topu ağır olan hatta tüyünden çıkarılıp yumuşak top olarak da kullanılabilen iki set aldık. Çocuk boyunu evde kullandık. Ötekini sahilde ya da piknikte çölde kullanmak istedim ama en ufak rüzgarda oynanan bir oyun değil. Biri çocuk boyu olmak üzere iki pinpon seti aldım. Çocuk boyuna pek bakılmadı. Pinpon setini de sözde terasa normal masaya kuracaktım ama eşim pek pinpon oynamaya yanaşmayınca kurmadım. Spor salonumuza gerçek boy pinpon masası gelince çocuğumla gerçek boyunu oynadık.

Bir ara ben tene takmıştık bu oyuncaklar saatten fırlayıp çıkıyor

Oto yükseltici: Dubai’de 4 yaşa kadar oto koltuğu zorunlu. Biz de 4 yaşından sonra yükseltici bir koltuk ve emniyet kemeri adaptörü aldık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir