Ateş Durumunda Ne Yapılır?

Bu yazıyı aslında ateş durumunda yapın diye değil de pediatristinize danışın diye yazıyorum. Şimdi sağlık sektöründe olan biri olarak biliyorum ki maalesef hasta sayısıyla doktor sayısı uyumlu değil. Doktorlar gerçekten çok fazla sayıda hastaya bakıyor. Bu arada bazıları doğru düzgün teşhis koyamıyor bile. Çoğu, yapmanız gereken şeyleri size doğru düzgün anlatmaya vakit bulamıyor. Yani en azından benim tecrübelerim bu yönde. En azından benim yazdıklarımı belleyip bunları mı yapalım diye sorarsanız o sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Öncelikle ateş, vücut 37,4 kulak içi 38 dereceden fazla olduğu zaman fazla olduğu kabul ediliyor. Uzmanlar ateş ölçme yeri olarak en sağlıklı olanın kulak içi olduğunu söylüyor. Ben de hem koltuk altı termometre hem de uzaktan ateş ölçer var. Uzaktan ateş ölçerimin hem kulak içi hem de alından ölçme özelliği var. Ben 38 derece üstüne ilaç kullanmaya başlıyorum. Ama her çocuğun bünyesi farklıdır. Doktorunuz size farklı bir derece sınırı verebilir ilaca başlamanız için.

Ben Calpol ve Dolven kullanıyorum. Eğer dört saatte ateşi düşmemişse değiştirerek kullanıyorum. Ama aradan altı saatten fazla geçtiyse aynı ilacı kullanıyorum. Çünkü ilaç altı saat aralıkla verilebiliyor ama dört saat aralığıyla öteki verilebiliyor. Dört saatten önce ateşi düşmediyse çocuğun üstünü başını çıkararak ya da ılık duş aldırarak doğal yöntemlerle ateşini düşürmeye çalışmalısınız. Ateş 39 derecenin üstüne çıkarsa bence acile götürün.
Doktorunuz farklı ilaç ya da fitil önerebilir. Dediğim gibi bu dediklerimi yapın demiyorum doktorunuza danışın diyorum. Böylelikle ateşle daha kolay ve etkili başa çıkabilirsiniz. Ateş bir günden fazla sürüyorsa, burun akıntısı dışında başka farklı belirtiler varsa çocuğunuzu mutlaka pediatriste götürün. Ayrıca çocuğunuz altı aydan küçükse de ateşi çıkarsa mutlaka pediatriste gösterin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir