İnternetten satış yapmak
İnternetten satış yapmanın en karlı yollarından biri de internet satış sitesi açmak. Online çalışmanın gelecek olduğunu daha önceki yazılarımda yazmıştım. Ancak benim gibi y kuşağıysanız muhtemelen online çalışmıyorsunuz. Ancak trendleri yakalamak ve ek iş yapmak istiyorsanız bu yazı size göre.
Bence online en karlı iş kendi ürünlerinizi satmak. Dropshipping de karlı olabilir ancak ondan belli bir miktar alınıyor ve bunun için çok vakit harcamak gerekiyor. Ama kendi ürününüz varsa onu online satmak çok daha mantıklı. Online satış yapabileceğiniz bazı siteler elbette komisyon alıyor. Ancak kendi sitenizi açarsanız bundan da kurtuluyorsunuz.
Aşama aşama satış sitesi açmak
Kendi sitenizi açtığınızda barındırma ve alan adı için para ödemeniz gerekiyor. Ancak Hostinger uygun fiyatlar sunuyor. Alan adı seçiminiz sitenizin trafiği için önemli. Ne kadar uzun süreli ödeme yaparsanız o kadar karlı oluyor. Ayrıca size alan adınızla mail hesabı da veriyor. Bunu da ödemem diyorsanız sosyal medya hesabınızdan bile satış yapabilirsiniz. Ben Instagramdan satış yapan çok gördüm. Onun da nasıl yapılacağından da bahsedeceğim.
Sitenizi açtıktan sonra wordpress sayesinde yazılım bilmenize gerek kalmıyor. Satışlarınız haricinde Google Adsense ayarlayarak dilerseniz Google reklamlardan da ek gelir elde edebilirsiniz.
Sonraki aşama e-ticaret aplikasyonu olan Woocommerce’i yüklemeniz. İhtiyacınız olan her şey bu uygulamada ayrıca bu uygulamaya özel yan uygulamalar bile var.
Artık pek çok internet kullanıcısı internete telefondan giriyor. O yüzden sitenizin mobil uyumlu olması önemli. Bunu tema seçimiyle belirleyeceksiniz. Önerim Astra.
Ürünleriniz hazırsa bir sonraki aşama kargo anlaşması yapmanız. Biz daha karlı bir şey yaparak dijital ürün satıyoruz. Bunun için ürünlerinizi buluta yükleyip linkini paylaşmanız gerekiyor. Linki takip edilemez hale getirmeniz önemli. Bunun için internette link generator bulabilirsiniz.
Satış yapmanız için bulunduğunuz ülkenin kanunlarına dikkat edin. Vergileri nasıl ayarlayacaksınız, şahıs şirketi ve muhasebeci tutmanız gerekecek mi? Gıda ürünlerinde ekstra kurallar olabilir. Belli bir kar oranına kadar sanat eserleri ve el ürünlerini satmak oldukça serbest. Kullanıcı sözleşmesini mutlaka hazırlayıp satış sayfalarınıza eklemeyi unutmayın. Bunun için hazırlanmış benzer kullanıcı sözleşmelerine bakabilir veya bir avukata danışabilirsiniz.
Satış ve Reklam Yöntemleri
Peki nasıl satacaksınız? Uluslararası düzeyde en çok kullanılan ödeme yöntemi Paypal. Ancak maalesef ülkemizden Paypal’e girmesi imkansız. Hiçbir Türk bankasıyla çalışmıyor. Başka ülkeden banka hesabı açmaksa o ülkede yaşamadan imkansız.
Bunun için Shopier var. Shopier’de dükkan açabilirsiniz. Ürün linkini sitenize gömebilirsiniz. Ancak her ödeme yönteminde bir miktar komisyon kaptırdığınızı unutmamalısınız. Online pos ayarlayarak bu komisyonları azaltabilirsiniz. Online pos için sanat eserleri harici şahıs şirketi olmanız gerekiyor. Tabii bu sanat muafiyeti Türkiye için. O yüzden uluslararası bir satış yapacaksanız işler zorlaşıyor. Belli bir kar elde ederseniz şahıs şirketi açabilirsiniz. Çünkü şahıs şirketi açmanın da belli bir maaliyeti var. Ürünlerinizi direkt Instagram’dan satmak istiyorsanız Shopier’de dükkan açmanız ve Instagram’a bağlamanız yetecektir.
Sonrası reklam. Sosyal medya veya Google’da ücretli reklam alabilirsiniz. Sosyal medyada yaratıcı paylaşımlar yapabilirsiniz. Benim trafik için bir önerim de Pinterest.
Makeyourcomics
Şimdi pek çok hikayesi olan kişi kitap yazmanın ötesine geçmek istiyorsa çizgi roman yaptırmak istiyor. Ancak kendiniz çizmiyorsanız bu oldukça maaliyetli olabilir. Biz buna bir çözüm sunuyoruz. Biraz photoshop biliyorsanız size çok ucuza çizgiroman temel şablonları veriyoruz ve kendi karelerinizi kendinize özelleştirebiliyorsunuz. Elbetteki bu şablonları illa çizgiromanda kullanacaksınız diye bir kural yok. O artık sizin yaratıcılığınıza kalmış. Sitemiz: