Gençler yanlış mı yönlendiriliyor?
Bu yazımda insanların red pill ‘in sunduğu düşünce tarzını sorgulamadan benimsediğini varsayarak red pill ile gençler nasıl yanlış yönlendirebilir onu tartışacağım. Aslında red pill ile gençler daha çok etkileniyor. Bu da aslında daha büyük bir tehlike yaratıyor. Çünkü bahsedilen şeyler elle tutulur olmamasına ve bilimsel olmamasına rağmen yaşı küçük arkadaşlar bunları kesin doğru olarak algılayabiliyor.
Bu tarz bir durumda red pill’i benimsemiş olan erkekler zengin olmaya ve vücut yapmaya yöneliyor. Kimyasal kullanıp, sağlıksız bir şekilde olmadıktan sonra vücut geliştirmek ya da spor yapmak faydalı olabilir. Ancak iş zengin olmaya gelince özellikle de her şeyi kısa yoldan halletmek isteyen yeni nesil ‘hedefe giden her yol mubahtır’ mantığıyla hareket edebiliyorlar. Bugün data çalan, siberde kredi kartı dolandırıcılığı yapanların çoğunun genç nesil olduğunu unutmamak gerekir. Ya da fake profiller oluşturup öyle olmamasına rağmen zengin görünmeye çalışabiliyor, yanıltıcı olabiliyorlar.
İşin erkek tarafı tahmin edilebilir belki. Fakat ya bu mantıktan kadınlar da etkilenirse? Onlar da sadece zengin erkeklere yönelirse? Bu dengesiz tüketim çılgınlığını daha çok pekiştirmez mi? Zaten kadınlar daha çok tüketsin diye reklamlar yapılıyor. Bu özellikle bireysel olmak üzere bazı ülkelerin de ekonomilerine zarar vermeyecek mi?
Son yüzyılda insanlığın bu kadar hızlı ilerlemesinin en önemli sebebi kadınların özgürlüklerini kazanması ve üretime katılmasıydı. Red pill mantığında kadınların tekrar sınırlanması gerekmiyor mu? Geldiğimiz noktadan itibaren kadınların tekrar bağımlı olması ne kadar mantıklı? Aslında çok uzak bir olasılık gibi geliyor ama benim sorguladığım nokta ya genç erkekler gibi genç kadınlar da bu fikri benimserse? Benimsemeyecekse neden böyle bir fikir ortaya atılıyor? Gerçi bunun olası başka sebeplerinden başka bir yazımda bahsedeceğim. Fikrin daha çok erkekler için olduğunun farkındayım ancak fikir kadınlar üzerine olduğu için kadınlar bu fikre uymazsa erkekler boşuna kürek çekmiş olmaz mı?

Erkekler mi Kadınlara muhtaç, Kadınlar mı Erkeklere?
Kadınların erkeklere muhtaç olması komplo teorisi de red pill tarafından ya da benzer bir ideoloji olan muhafazakarlıktan çıkma. Ancak kendi kültürümüzdeki örneklerde de tarihte pek çok haneyi hizmetleriyle ayakta tutan kadınmış. O yüzden geçmişte kadının erkeğe muhtaç olması olayı tartışmalı ve daha çok toplumsal cinsiyet rolleri ve toplum baskısına dayanan bir şeymiş. Bu yazımda bahsetmiştim. Şimdi de kadından yine eskisi gibi eve hizmet etmesi gereken kadın. Üstelik artık maddi olarak da yarı yarıya kadına dayanırken objektif olmak gerekirse artık net olarak erkek kadına muhtaç.
Red pill’de bazıları yine bazı İslamcıların yaptığı gibi ‘erkek geçimi tek başına sağlamalı ama kadını baskı altına almamak gerekir kazanırsa kazandığı para kendine kalabilir’ diyor. Fakat bu zihniyette erkek evin işine karışmıyor. Bu mantık daha eşitlikçi olsa da pratikte ortamda ciddi bir ekonomik kriz ve yoksulluk varken gerçekçi olmuyor ve evi en az yarı yarıya kadının geçindirmesi gerekiyor. Her şekilde kadının artık erkeğe bir muhtaçlığı yok. Pek çok örnekte de günümüzde erkek kadına muhtaç hale geldi ancak eşitliği benimsemek adına kurulan ailelerde her iki cinsiyet de birbirine muhtaçtır demek toplum açısından daha faydalı olacak.