6. Ay Alışverişi
-
Bu ay alışverişi daha çok ek gıda alışverişi oldu. 6. ayda artık tam anlamıyla ek gıdaya geçiliyor. İşte bu ay aldıklarım:
Mama sandalyesi: Çok ucuza da çok pahalıya da mama sandalyesi var. Ben fonksiyonel ve ucuz almak istedim. Benim aldığım iki parçaydı. Masa ve sandalye olabiliyordu. Birleştirince yüksek mama sandalyesi de olabiliyordu. Böylece çocuğun bağımsız olmasını hedefledim ancak sürekli mama sandalyesinden çıkıp ortalıkta gezmeye başladı ben de yüksek mama sandalyesine dönüştürdüm. Sonra oradan da ayağa kalkıp kendini atmaya kalktı. Emniyet kemerinde sivri demirler vardı o yüzden emniyet kemerini çıkarmıştım. O yüzden sonra bir arkadaşımın çok övdüğü bir mama sandalyesinden aldık. Şu an sandalyesini oyun alanında kullanıyor. Arada gidip oturuyor. Masasını da ayrı kullanmak istedim ama üstüne çıkıp tehlikeli hareketler yaptı. Yine de alınabilecek tarzda büyüyünce kullanabileceğim bir mama sandalyesiydi.
Aventin bükülebilir kaşığı: Bükülebildiği için çocuk rahat ağzına götürebilir gibi gözükmesine aldanıp aldım. Ama bence bükülmesi ya da bükülmemesi bir şey fark ettirmiyor ve bu kaşık fazla düz olduğu için yemek çocuğun ağzına girene kadar geri kayıyor. Yani ben kullanamadım.
Bebedor kaşıklı bölmeli mama kabı: Taşıma açısından kolaylık olması ve aynı anda iki çeşit yedirebilmem açısından kolaylık olur diye düşündüm. Kaşığı sert ve bebeğin ağzına çok uygun. Uzun süre bu kaşığı kullandım. Memnun kaldım.
Kaşık kabı: Özellikle yolculuklar için hala kullanıyorum.
Saklama kapları: Hem ertesi öğüne kalan besinleri saklamak hem de seyahatlarde rahat etmek için ideal. Ben üç kutu aldım.
Aventin alıştırma suluğu: 4. ayda aldığım alıştırma biberonu serisinin 6. ay ürünü alıştırma suluğuna dönüşüyor ve artık biberon emziklerine elveda diyoruz.
Porland bebek seti: Porland porselenin fincan, tabak ve kaseden oluşan muhteşem bir setinin hediyesini aldım. İlk zamanlar kullandım ama sonra biraz daha hareketlendiğinde masadan atmaya kalkınca kırılır diye korktum. Biraz daha büyüyünce belki tekrar kullanırız. Şu an ben dahi kendim kullanıyorum.
Mama önlüğü (muşamba): Bu silinebilir olması açısından favorim olacağını düşünmüştüm. Ancak bir süre sonra lekeler çıkmamaya başladı ve makinede yıkanabilen bir şey değil o yüzden çöpe attım.
Mama önlüğü (yıkanır): Bir tane kollu bir tane kolsuz bir tane de daha önce kullanmadığım önlük olabilen omuz örtüsü vardı. Bunlar hem elde yıkanabiliyordu hem de makinede. Çok pratik değil ama böyle daha çok içime sindi. Ancak benim yaramaz bir yaşından sonra önlüğü hep söktü boynundan. Önlüğe gıcık çocuk, asla giydirmedi. O yüzden sürekli üstünü değiştirmek zorunda kalıyorum.
Meyve filesi: İçine meyve koyuyorsun bebek emiyor. Ayrıca eliyle alıp ağzına götürmeyi öğreniyor böylece. Ama filedeki leke çıkmadı. Saçma sapan bir şeymiş. Bir defadan fazla kullanamadım çöpe attım.
Bebek mamaları: Birçok bebek maması denedik. Genelde hipp kullandım. Hipp organik olması açısından bence en tercih edilebilir mama markası. İşte aldığım mama türleri:
Kaşık mamaması: Pirinç, yulaf tek satıldığı gibi 7. aydan itibaren kullanabileceğiniz buğdaylı karışık bebek mamaları da satılıyor. Bunları yumurtayla karıştırabileceğiniz gibi muhallebi de yapabilirsiniz. Yapımı da kolay. Kahvaltılık ya da gece öğünü seçenekleri de var. Ben birkaç kutu bitirdim bile. Bir ara devam sütlü kaşık mamalarından denemek istedim. Hem kilo alır diye düşünmüştüm. Asla ağzına sürmedi evladım.
Kavanoz maması: Buna karşı olanlar da varmış. Ama tamamen sertifikalı organik ürünler. Katkı malzemesi de yok. Pazardan alınanlar ne kadar organik tartışılır. O yüzden bence gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Bu ürünler buharda pişirilip kavanozlanıyor. Sonuçta biz de sebzeyi buharda pişiriyoruz. Belki meyve kavanozları tercih edilmeyebilir çünkü o da pişiriliyor. Taze taze vermek daha avantajlı olabilir. Yine de yaban mersini gibi pazarda çok bulamayacağınız mevsimi olmayan meyvelerin de kavanozlarını tercih edebilirsiniz bence. Benimki bir ara bunları yiyordu. Artık ne yese verecek durumda olduğum için bir ara bunlardan çok verdim. Ama bunlardan da sıkıldı maalesef. Yine de yolculuklarda pratik oluyor.
Bebek ekmeği: Bunların tadı inanılmaz güzel. İster meyve suyuyla ıslayıp tatlı gibi de verilebilir. 7. aydan itibaren kahvaltılara eklenilebilir.
Atılabilir kağıt bebek önlükleri: Bunlar bence çok dayanıksız olduğu için kullanışsız. Yani bence en fazla çocuğun önlüğü çok kirlenmesin diye kullanabilirsiniz. Bu da çok pratik olmaz. Belki seyahatteyseniz.
Bebek ayakkabısı: Bu ay alınan ayakkabılar daha çok aksesuar amaçlı oluyor. Keyif alışverişi daha çok. Soğuktan korumak için patik daha mantıklı.