Bebekli Anne Blogu

sağlıkTariflerYAZILAR

Mikrofiliz nasıl yetiştirilir?

Sağlıklı beslenmeye takmış biriyseniz mutlaka mikrofiliz nasıl yetiştirilir merak etmişsinizdir. Özellikle baklagiller ve tohumların en sağlıklı hallerinin çimlendirilmiş halleri olduğu malum. Fakat çimlenmiş baklagilin daha da sağlıklı bir hali var. Mikrofiliz.

Baklagilin çimlenmiş hali bazen lezzetli olmuyor. Fındıksı bir sertlik verdiği için de her tarife gitmiyor. Ancak mikrofiliz haline gelince salataya, herhangi bir yemeğin üstüne, sandviç arasına basitçe atabiliyorsunuz. Böylece besinden de maksimum faydalanabiliyorsunuz.

Ben pek çok tohum denedim ancak her tohumdan çıkmadı. O yüzden hangi tohumlardan çıkarabildim, nasıl çıkarabildim yazmaya karar verdim.

Benim hayalim mutfağa hem yeşillik gelsin hem de mutfaktan kesip direkt yemeğe koyayım. Ancak bunun için mutfağa toprak sokmak istemedim. Ancak her tohum da topraksız olmadı. Mikroyeşillikler için tek kullanımlık plastik kap ya da herhangi bir plastik kap kullandım.

Hangi mikrofiliz nasıl yetiştirilir?

Öncelikle yeşil mercimek bu iş için ideal. Ancak biraz büyüyünce çok verimli olmuyor. O yüzden ben en fazla 3-4 gün suda bekletip tohumuyla birlikte yedim.

Maş fasülyesi en kısa sürede ve verimli çıkan mikrofiliz oldu. Direkt suda beklettim. Ben mikrofilizlerimi hasat ettikten sonra tekrar çıksınlar diye beklemedim. Direkt yenilerini yetiştirmeye başladım. Fotoğrafı yok ama bezelye de gayet verimli bir şekilde çıktı.

Fotoğrafta bulanık da olsa maş fasülyelerinin arkasında sarımsaklar görebilirsiniz. Taze sarımsak elde etmek için böyle sarımsak dişlerini suya atmanız yeterli. Taze sarımsak bulamıyorsanız bu yöntemle dört mevsim taze sarımsağınız olabilir. Bu yöntemle soğan da yapıyorlar ancak soğan biraz kokuyor. Hatta benzer yöntemlerle marul dibinden veya benzeri başka sebzelerden yenilerini çıkaran var. Çok tasarruflu olabilir. Ama ben denedim pek verimli olmadı. Ancak çocukla etkinlik amaçlı yapılabilir.

Chia tohumu da çok sağlıklı ve lezzetli. Chia tohumlarını ıslak mendil üzerine yaydım. Direkt sulamadım. Fıs fıs yaptım.

Keten Tohumu da aynı şekilde ıslak mendil üzerinde ve fısfısla çıkarabildim.

Kırmızı fasülye direkt suda büyüdü.

Buğday çimi diğerlerinden farklı. Buğday çimi de direkt suda büyüyor. Biraz daha yayvan bir tabağa yaymakta fayda var. Buğday çimi kanseri önleyen çok faydalı besinlerden biriymiş. Buğday çimi direkt yemek için çok sert. Sindirmesi imkansız. Onun için suyunu çıkarıyorlar. Buğday çimi suyu çıkarmak için ayrı cihazlar var. Ancak ben yoğurtla karıştırıp blendera atıp sonra süzerek içtim. Yeşil bir smoothie oldu. Beklediğimden daha lezzetliydi.

Çemen otu da direkt suda büyüdü. Farklı bir tadı var.

Hardal tohumu da direkt suda büyüdü.

Brokoli tohumu, kırmızı pancar tohumu, kişniş ve roka tohumunu ben suda büyütemedim. Onları da toprakla doldurduğum küçük plastiklere yerleştirdim ve salona koydum. Sudakilerden bir hafta sonra çıktılar ancak verimli bir şekilde çıktılar. Yoğunluktan onların fotoğrafını çekememişim. Bir diğer nokta toprakta aslında daha temiz oldu. Koku yapmadı ve sineklenmedi. O yüzden topraklıyı da öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir