Bebekli Anne Blogu

SiyasetTürkiyeYAZILAR

Trollük zor mu?

Bugün trollük müessesesinin kolay olup olmadığını sorguladım. Bu yazımda trollerin tahmin ettiğim stratejilerinden bahsetmiştim. Herkes bu kişilerin hiç çalışmadan bilgisayar başında belli bir miktar sahte profille kendine gelen metinleri kopyala yapıştır yaptığını söylüyor. Sanki yattıkları yerden para kazanıyorlar. Ama aslında işleri kolay mı? Aklımdaki soruları sıralıyorum:

Yaptıklarına gerçekten inanıyorlar mı?


Troller belli bir zihniyet yansıtıyor. Ben belli bir çıkar karşılığında trollük yaptıkları için çoğunun bu zihniyette olmadığını düşünüyorum. O yüzden farklı bir zihniyetteymiş gibi davranmak zor değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Para karşılığı da olsa fikirlerimden ve kişiliğimden ödün vermezdim gibime geliyor. Sonuçta yaptıklarının etik olduğuna inanmıyorum. Bu durumda vicdanları nasıl rahat ediyor? Ayrıca acaba yaptıkları bir işe yarıyor mu? Ben vatandaşın fikirlerini değiştirebildiklerine inanmıyorum. Halkın belli bir yüzdesini bu zihniyetteymiş gibi gösterme konusunda başarılılar. Ama bir kesimde oynanan oyunun farkında. Sonuç olarak halkı bezdirmeyi başarıyorlar.

Zihniyet değiştirmek kolay mı?


Yine trollükle ilgili yazımda da belirttim. Bu zihniyet müttefike göre değişebiliyor. İki gün önce kucak kucağa takıldıklarını iki gün sonra terörist ilan edecek kadar istikrarlı olmamak zor değil mi?

Bu iş sürdürülebilir mi?


İlk olarak bu durumu genel değerlendirmek lazım. Bu kişilerin savunduğu zihniyet ekonomiye zarar verdi. Bu durumda bu kişilerin de ekonomisi zarar görmeyecek mi? Kısaca, kendi ekonomilerine de zarar vermek için propaganda yapmış olmuyorlar mı? Hayat sadece bugünümü kurtarayım kafasıyla nereye kadar işleyebilir? İkincisi, zaten ekonomi kötüyken bir de bu kişilerin maaşı nereden karşılanıyor? Bu kişiler vatandaşlara hizmet etmek için değil küfür ve tehdit etmek için varlar. Bunlara verilen maaş da ekomomiye zarar vermiyor mu?
Bir diğeri, eğer dedikleri gibi bu kişilerin maaşı belediyeden karşılanıyorsa belediyenin değişimiyle bu takımların maaşı nasıl etkileniyor?

Maaş garanti mi?


Bu özel sektörse zaten otomatikman maaş tehlikeye giriyor. Patron maaş vermeyebilir. Zaten etik olmayan bir şey yapılıyor. Patron canının istediğine istediğini verir gibime geliyor. Belki de bir bahane bulup hiç vermez. Belki de vereceğiz diye kandırıp oyalar.


Bir yazımda belediye tarafından nasıl dolandırıldığımızdan ve maaşınızın nasıl başkasının cebine girdiğinden bahsetmiştim. Eğer bu kişiler maaş ya da başka çıkar uğruna oyalanmıyorsa ve belli bir maaş için anlaştılarsa maaşlarını alabiliyorlar mı? Kendi aralarında torpil var mı? Varsa kim yüksek alıyor kim asgari alıyor, kim asgarinin de altında alıyor?


Yine belediye değişimiyle bu kişilerin maaşı tehlikeye giriyorsa ne kadar riskli bir iş?

İşler sarpa sarabilir mi?


Bu ülkede siyaset riskli. Yarın bütçe kalmazsa gözden çıkarılacak grubun içine dahil edilip edilmeyecekleri ne kadar garanti? Her şeyi geçtim maaş verenler değişirse ve onlar bu çarpık sistemi sürdürmeye devam etse dahi kendi adamlarını tercih etmeyecek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir