Avustralya ve Yeni Zellanda Göçmenlik

Bu yazımda popüler göçmen destinasyonlarından Avustralya ve Yeni Zellanda’dan bahsedeceğim. Şu ana kadar göçmenlik söz konusu olduğunda göçtüğüm ya da aktif olarak başvurup belli aşamaya geldiğim ülkelerden bahsettim. Ancak Avustralya ve Yeni Zellanda’yı hiç ciddi ciddi düşünmediğim için zamanımda araştırıp aklımda kalanlardan bahsedeceğim. Yani bilgiler güncel olmayabilir.


Aslında Avustralya göçmenlik konusunda Kanada’dan daha samimi. Çünkü size bir şeyler sunup size umut verip havuzlara atmadan açık açık ne istediğini baştan söylüyor. İstihdama açık meslekler listesinden bir mesleğiniz varsa bu mesleğin Avustralya’da pratik edilebilmesi için gereken koşullara uyuyorsanız ve puanlanlamada da 65’i geçiyorsanız başvurabiliyorsunuz.


Mesleki koşullardan kastım sağlık çalışanları için denklik. Fizyoterapistler için Kanada’ya çok benzer. Burada yazımda bahsetmiştim. Uzmanlık bitirdikten ve ielts akademik alt segmentlerden minimum 7 aldıktan sonra (bu rakam Kanada için 6’ydı) teorik pratik sınava girmeniz gerekiyor. Sınav ücreti Kanada’dan iki kat daha pahalı. Ancak Avustralya’da maaşlar Kanada’dan iyiymiş.
Puanlama dediğim de yine Kanada’nın puanlamasından çok farklı değil. Önceden ielts genelden alt segmentler dahil 7 ve üstü istiyorlardı. Şimdi 6 olmuş.


Bunun dışında yine freelance ya da uluslararası başarı sağlayanlara vize verilen programları var.


Yeni Zellanda vatandaşlarına ekstra puan veriyorlar.


Yeni Zellanda göçmenliği ve denkliği Avustralya’ya göre daha kolay. Ielts’den 6ve üzeri istiyorlar. Ancak eşinizinde ingilizce seviyesinin aynı olması gerekiyor. Bekar olmak dezavantaj gibi. Bana biraz anlamsız geldi ama. Fizyoterapistlik denkliği de diğer ülkelerden daha kolay gibi. Ielts akademikden alt segmenltler dahil 7ve üstü istiyor. Onun dışında uzmanlık ya da sınav derdi yok. Daha doğrusu yoktu. Güncel bilgi için bakmak lazım. Ancak şimdi puanlamadan çok işinizi ayarlayın gelin yazıp dükkanı kapatmış gibiler. Ama fizyoterapist maaşlar açısından Kanada, Avustralya, İngiltere hatta Dubai’ye göre çok tarmin edici gelmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir