BAE’de ne yenilir, ne alınır?

Bir seneden uzun bir süredir BAE’de yaşayınca nereden yenilir ne alınır artık iyi biliyorum ve özellikle turist olarak gitmek isteyenler için faydalı bir yazı yazmaya karar verdim.

BAE’de kalınacak yerler ve ulaşım.

Bae tam bir otel cenneti. Ülkenin en önemli sembolleri hep otel. Burj al arap en ünlü oteli. Zamanında Burj Khalifa’dan önceki sembolleriymiş. Denizin ortasına yapmışlar. Ancak otelin bir gecelik ücreti çok pahalı. Yine de otele girmek isterseniz havuz giriş satın alarak ucuza girebilirsiniz.

Burj al arabtan sonraki en ünlü otel Atlantis The Palm. Bu otel de Palm’in en önemli sembolü. Bu otelin ücreti bir miktar daha uygun. Aqua parkı Aquaventure, dünyanın en geniş aqua parkı olarak geçiyor.

Bu ünlü oteller harici her bütçeye uygun otel bulmak mümkün. Ancak çok uygun otel ararsanız size Deira bölgesinden J5 otel grubunu önerebilirim. Bu zincirin birden fazla oteli var. Ben hem beğendim hem de fiyatı uygundu. Deira bölgesi, eski Dubai’ye yakın ve bölgedeki oteller ve alışveriş merkezleri fiyat olarak uygun. Havalimanına yakın olduğu için ulaşım için de çok ödemezsiniz. Havalimanından ulaşım için taksiyi öneririm. Taksi fiyatları uygun. Careem isimli bir uygulamayla taksi ayarlanabilir. Burada taksiler hükümete bağlı çalışıyor. Bu uygulamayla gideceğiniz yere kadar ayarlayıp ücreti önceden görebiliyor hatta direkt uygulama üzerinden ödeme yapabiliyorsunuz. Ben über tutmuştum ancak taksi daha uygunmuş. Yalnız arada turist ayıklayan uyanıklar var. Bu kişiler taksi ya da uber değil. Bu kişiler çok pahalıya sizi otelinize bırakmayı teklif ediyor. Nerede ne, kaç para bilmiyorsanız avlanabilirsiniz. Buna dikkat edin.

Ne yenilir?

Dubai enternasyonel bir yer olduğu içi Asya’dan Amerika’ya her türlü mutfaktan lokanta bulmak mümkün. Japon, Hint, İran, Türk, Filipin, Çin, Lübnan, Suriye… Her milletten mutfak var. Hatta uzun süre kalıp kendi yemeğinizi yapmak istiyorsanız bu mutfakların malzemelerini satan marketler de var. Arap mutfağı bulmakta biraz zorlandım açıkçası. Lübnan ve klasik arap mutfakları da var. Bu lokantalar daha çok eski Dubai bölgesinde var. Benim en beğendiğim Al Fanar isimli lokanta oldu. Arap yemekleri iki çeşit, biri biryani çeşitleri diğeri de kebap çeşitleri. Kebap kültürü bizimkine çok benzer. Ancak bizim kadar lezzetli olduğunu söyleyemem. Birkaç farklı çeşit baharat kullanıyorlar. Biryani dediğim de baharatlı etli pilav. Bu pilavlara etleri kemiğiyle koyuyorlar. Gözlemlediğim kadarıyla biryani daha çok Hindistan’da yenilen bir yemek. Demek ki çevreye de yayılmış. Tatlı olarak künefe oldukça popüler. Çok çeşitlerini de bulmak mümkün. Hurmalı helvalar da yapıyorlar. Kısaca tatlı olarak da bize çok yakınlar. Emarat yemekleri yemek isterseniz bulmanız daha da zor. Ben sadece eski Dubai bölgesinde Arabian Tea House diye bir yer buldum. Emarata özel baharatlarla kebap yapıyorlar. Bizdeki keşkek onların yerel yemekleri arasında, onlar Harris diyor. En ünlü tatlıları lokma. Bizimkinden farklı olarak şurup değil bal döküp yiyorlar. Bu arada hint lokantaları o kadar ucuz ki 10-20 dirhem arasında bir öğün yemeniz mümkün. Lokantalar gayet temiz ve sağlıklı.

Ne alınır?

Genel olarak elektronikler ucuz. Turist olarak alınamıyor ancak Dubai araba almak için dünyanın en uygun yeri diyebilirim. Özellikle Deira bölgesinde ticaret merkezleri var. Benim tutulduğum yerin ismi Day to Day. Ancak buna benzer başka marketler de var. Bu marketlerde küçük elektronik, ev eşyaları, oyuncak, kıyafet, ayakkabı, ambalajlı gıda ve daha pek çok şey 10 dirhem civarına satılıyor. Buradan ucuza hediyelik de alınabilir. Magnetler, biblolar, çikolatalı hurma alabilirsiniz. Dubai’de en küçük markette dahi nargile satılıyor ve çokca da tüketiliyor. (her gün apartmanda yangın alarmı çalıyor :)) Bae’de parfüm ve buhur kültürü var. Ben en uygun olarak Global Village’de UAE pavilyondaki standları buldum. Parfümler uygun. Mist isimli kremsi bir parfüm de satıyorlar. Buhur kültürleri çok hoşuma gitti. Buhurları yakmak için ayrı bir kase satılıyor. Buhurlar çok çeşitli. Macun kıvamında olanlar da var. Ağaç kabuğu gibi olup aromalandırılmışları var. Direkt ağaç kabuğu olanlar var. Kehribar macun karışımları var. Bunlar rengarenk görünüyor. Direkt ağaç kabuğu olanlar en doğalları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir