18. Ay Alışverişi

Bu ay bizim için hem yaz alışverişi oldu hem de bu ay konuşma ve diğer motor becerilerde daha fazla gelişmeler oldu.

Lastik ördek: Benim de lastik ördeğe zaafım vardı. Anne ve yavruları lastik ördekler çok güzel su oyuncağı oldu bize.

Yüzen kaplumbağa: Bu da bir su oyuncağı. Banyoda ve lavaboyu doldurduğumuzda oynadık.

Yazlık tulumlar: Daha önce alınan hediyelerden en sevdiklerimdendi. O yüzden yazlık tulumlar aldım. Kullanması da kolaydı.

Kum kamyonu: Arabalarla da oynamaya başlayınca kumda oynasın diye aldım. Ama evde de oynuyor.

Bisiklet: Dışarda oynarken diğer çocukların bisikletinin peşinden ağlayınca almaya karar verdim. Küçük boy bulmak zor oldu. Kendi ayapının yetişebilmesi önemliydi benim için. İtmeli bulduğuma çok sevindim. Hem kendi itiyor hem de ben itip gezdiriyorum.

Oyuncak jip: Bu bizim için hatıralı bir oyuncak oldu. Havaalanında yürürken bir oyuncakçının camına yapışıp ağlayınca içeri soktum. Bir oyuncak seçmesini istedim. Bir süre seçmedi. Her şeyi elledi. En sonunda mavi bir jipi elinden bırakmadı. Böylece bu oyuncağımız çocuğumun ilk istediği oyuncak oldu.

Büyük termos: Bu termos çok basit üstüne basarak su akıtıyor. Kendi suyunu doldursun istedim. Ancak çok kullanamadık çünkü her yeri su yaptı. Havlu da kullandım ama su içmek için değil oynamak için kullanıyor. Biz şu an tezgah üstünde severek kullanıyoruz. Belki suya doyduğu zaman tekrar onun seviyesine indiririm. Şu an iki damla su görse oynuyor.

Dede geçmeli oyuncak: Bu puzzle gibi üç boyutlu şekiller yapılabiliyor. Geçiremese de üst üste takabiliyor. Hem ağzına alamayacak kadar büyük hem de ince becerileri geliştirecek kadar küçük.

Manyetik tahta: Bu çok güzel hem manyetik tarafı var hem yazı tahtası tarafı var. Manyetik şekiller yapıştırılabiliyor.

Magnetler: Manyetik tahtaya yapıştırmak için hayvanlar ve sebze meyveler magnetler aldım. Özellikle dil gelişimi hedefledim bu oyuncakta.

Baloncuk üfleme: Buna da zaafım vardı. Başlangıçta ben üflerim çocuk baloncuklarla oynar diye düşündüm. Sonra da o üflemeye başladı. Aslında üfleme aktivitesi dil gelişimi için faydalıymış. Ama evde kendi yaptığım deterjanlı su oyuncakçılarda satılan kadar güzel köpük çıkarmadı.

Parmak boyası: Hem resim hem dokunma duyusu gelişimi için. Ama parmaktan hemen çıkmıyor temizlemek istediğinde.

Makas: Makas biraz korktuğum bir alet olduğu için çok keskin olmayan şekilli kesenlerden aldım. Yine de makasla çalışırken başından ayrılmıyorum. Başlarda pek ilgilenmedi. Şimdi ilgileniyor. Zor olduğu için iki eliyle kullanmayı öğretmeye çalışıyorum. Hala öğrenemedi ama uğraşıyor.

Stik yapıştırıcı: Bunu çok kolay kullandı. Kağıtları ve peçeteleri yapıştırdık.

Dikiş ağacı: Kalın sivri olmayan ahşap bir iğneye monte kalın bir ip ağaç şeklindeki ahşabın deliklerine girip çıkabiliyor. Bunu da rahat yaptık.

Kilit aktivitesi: Yine ince motor gelişim için bir aktivite. Ahşap bir kapı ve çocuğun açması için basit bir kilit.

Bu montessori aktivitelerini oyuncakçı anneden aldım.

Büyükten küçüğe puzzle: Sonunda istediğim basitlikte bir puzzle buldum. Üç adet büyükten küçüğe yuvarlak.

Birden fazla parçalı puzzle: Bir tane altı parça bir tane iki parça diğerleri de tek parçadan oluşan puzzle aldım. Henüz altı parçalıyı yapamadık ama uğraşıyoruz.

Temassız ateş ölçer: Koltuk altı dijital termometreye sabredemememiz ve harekete bir dur diyemeyişim üzerine aldım. Çok beğenerek kullanıyorum çünkü hem alından temassız hem de kulaktan ölçme özelliği var.

İtfaiye aracı: Çok küçükken öten gerçek su fışkırtan kocaman bir itfaiye aracı hediyesi almıştık. Onu bu aylar çıkardım meydana. Çok sevdi.

Mandal: Bendeki mandallar biraz sertti o yüzden yumuşak çocuğun kolay kavrayabileceği mandallardan aldım. Zaten kullanılacak gibi değilmiş çok dandik çıktı. Ama cidden kolay kavranabilir seçmişim. Çamaşırlığıma çocuğun yetişebileceği bir yerine ip gerdim. Çamaşır asarken yardım ediyotdu zaten. O da kendi ipine çorap gibi küçük çamaşırları seriyor. Henüz mandalı kullanmayı öğrenemedik.

Eva puzzle yer matı: Bu hem puzzle aktivite hem de dekor için iyi bir fikir.

Terlik: Aslında bu hatıralı bir alışveriş oldu. Bebeğim sürekli bizim terliklerimizi giyip yürümeye çalışıyordu. Ben de terlik istiyor sanıyordum. Terlik aldık. Çok sevdi ama bizim terliklerle yürümeye çalışmayı bırakmadı. Eğleniyor herhalde.

Yastık: 1 yaşından önce yastık kullanılmıyor. Ben ilk doğduğumuz dönem mamalardan kaynaklanan reflü problemimizden dolayı kısa süreliğine kullandım. Yastık 1-2 yaşlarından itibaren öneriliyor. Yastığı aldım ama daha yeni kullanmaya başladık. Ortopedik yastık aldık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir